Pic-web

Microcontroller boardje van Olimex met een Microchip controller. Het boardje kan via Lan benaderd worden en kan een website hosten.

20160616_122838

Differentiaal video

Urmet is leverancier van verschillende interkom systemen. Het BiBus I systeem wordt hier uitgelegd. Later volgt het 2voice systeem.

20160319_112647

Image met dd

De volgende methode werkt prima om een raw image van een harddisk of een usbstick te maken.

#dd if=/dev/sda conv=sync,noerror bs=64K | pv -t -e -b -p -s 40000m | gzip -c > /mnt/sdc1/sdaimage.dd.gz

Met pv krijg je een vooruitgangsbalk te zien. 40000m is in dit geval een schijf van 40Gb. sda is de schijf waar een images van gemaakt wordt. sdc1 is een externe usb waar de image naar toe gaat. Met gzip wordt de image ingepakt dit komt de grote van de image zeker ten goede.

xbmc kodi

XBMC KODI is een mediaplayer die ik op de rasberrypi heb geinstalleerd samen met de plugin GENESIS (werkt niet meer moet Exodus worden) hiermee heb je toegang tot zeer veel films en tv series GRATIS.

xbmc, kodi, genesis, xbian,

 

 

Saleaelogic analyzer

Ik maak sinds een week gebruik van een eenvoudige logicanalyzer van het merk Saleaelogic. Deze heb ik aangeschaft bij TinyTronics.nl, een klein bedrijfje dat gerund wordt door een jonge ondernemer met passie. Ik heb voor dit device gekozen omdat de software ook goed op Linux werkt.